Sagesse oblige...

Cunoaşterea implică toleranţa: să cunosc înseamnă să înţeleg, iar să înţeleg înseamnă să accept.

sâmbătă, 25 aprilie 2009

Împărtăşeşte-mă din frumuseţea taExistă un motiv foarte clar pentru care merită să afli cine eşti: ca să ştii ce ai de oferit. De la maeştri iluminaţi la moguli ai finanţelor, mulţi ne spun că abundenţa şi împlinirea apar doar după ce reuşeşti să oferi ceva de valoare semenilor. Abia atunci când oferi, oamenii te vor răs-plăti, te vor plăti multiplicat, proporţional cu impactul tău în viaţa lor.

Uşor de spus: „Oferă!“. Vrem cu toată sinceritatea să dăm ceva celorlalţi, dar ni se pare că totul a fost deja inventat, sistematizat, dăruit de către alţii. Oare de ce? Doar ne-am născut cu toţii, se zice, având un dar, ceva bun de împărţit!

Ceea ce ne lipseşte este conştiinţa acestui dar. Pentru că el este legat de Sinele fiecăruia, iar căutarea Sinelui a fost mai tot timpul o îndeletnicire facultativă, un fel de hobby pentru câţiva non-conformişti. Din fericire, acest blog este pentru non-conformişti, pentru căutători, pentru optimiştii care cred că stă în puterea lor să facă ziua de mâine mai bună decât cea de azi. Şi nu suntem puţini deloc!

Există tehnici, foarte accesibile, prin care poţi să afli cine eşti. Una dintre ele se cheamă „Who is in?“ şi va fi pusă la lucru, pentru a treia oara în România, între 1 şi 3 mai 2009, la Bucureşti, cu ajutorul lui Yves Rakendra Legroux. Este concepută special pentru occidentali şi cere, e adevărat, un efort: să-ţi închizi telefonul pe durata cursului. Vei folosi frecvenţe ceva mai subtile ca să comunici cu tine...

Pentru că am trecut deja de două ori prin asta, pot să vă spun un secret: Sinele nu se găseşte, de fapt, ci se afirmă. Nu gândeşti cine eşti, ci simţi cine eşti, iar asta îţi schimbă complet percepţia despre tine. Din acest punct, procesul de afirmare a Sinelui e diferit pentru fiecare participant, ceea ce înseamnă că, atunci când ştii cine eşti, teama de concurenţă dispare. E loc pentru toată lumea, e timp pentru toate, încearcă!

Pentru că se adresează ansamblului corp-minte-spirit, metoda „Who is in?“ e susţinută de meditaţii active Osho şi pigmentată cu dans şi exerciţii de grup. Te aşteaptă un week-end de trăire intensă, în care descoperi cum ar fi viaţa dacă toate nivelurile fiinţei tale ar fi satisfăcute. Te aşteaptă un week-end în care să aplici ceea ce doar ai citit în cărţi de psihologie sau spirituale. Cheia seminarului stă în exerciţiile cu partenerul-oglindă, prezenţa lui devine acel cablu de siguranţă de care ai nevoie pentru a te scufunda în tine.

Aşadar, călătoreşti în dimensiunea interioară, te întorci şi – surpriză! – lumea e amuzantă, viaţa e distractivă, existenţa ta are un sens, ai libertate totală să-ţi alegi misiunea pe planeta Pământ. Sigur, eu prezint aici transformările „pe repede înainte“. Dar „Who is in?“, împreună cu celelalte koan-uri (întrebări paradoxale preluate din tradiţia zen), continuă să lucreze în subconştient şi poţi păţi aşa cum am păţit eu: într-o zi absolut obişnuită te loveşte „revelaţia“ – după care lumea se colorează şi te trezeşti dimineaţa râzând.

Seminar „Who is in?“
Facilitator: Yves Rakendra Legroux, discipol Osho cu vasta experienţă în terapie (aveţi un link pe coloana din dreapta către site-ul lui)
Conferinţă înainte de seminar: 30 aprilie 2009, 19.00-21.00, Club Mandala, Str. Dr. Paleologu nr. 20 (zona Mântuleasa)

Perioada seminarului: 1-3 mai 2009
Locaţia seminarului: Casa Satya, Bucureşti, str. Banu Manta nr. 25 (aproape de Primăria Sector 1)
Detalii pentru înscriere: http://skymindblog.wordpress.com/

Niciun comentariu:

Alegerea de a trăi ca femeie - o putem susţine?


Răzvan Mitulescu - „Minotaur“, pix pe carton, 18x30 cm, Milano, 2001

Ultimele articole de-a dura

...EXPERIENCE IS THE THING...

Fabrica de tango

Din colecţia mea de citate

ECKHART TOLLE

„Abandonarea înseamnă acceptarea interioară a stării de fapt, fără rezerve. (...) Abandonarea nu transformă ceea ce există deja, cel puţin nu în mod direct. Abandonarea vă transformă pe dumneavoastră. Când dumneavoastră v-aţi schimbat, se schimbă şi lumea dumneavoastră în întregime, pentru că lumea este o simplă reflectare. (...)
Dacă v-aţi uitat în oglindă şi nu v-a plăcut ce aţi văzut, ar trebui să fiţi nebun ca să atacaţi imaginea din oglindă. Este exact ceea ce faceţi când vă aflaţi într-o stare de neacceptare. Şi, desigur, dacă atacaţi imaginea, vă atacă şi ea la rândul ei. Dacă acceptaţi imaginea, indiferent care este aceasta, dacă aveţi o atitudine prietenoasă faţă de ea, nu poate să nu devină şi ea prietenoasă cu dumneavoastră. Iata cum schimbaţi lumea.“


- din Puterea prezentului: ghid de dezvoltare spirituală, Ed. Curtea Veche, Bucureşti, 2008

Ceea ce dai lumii se întoarce la tine

Who's afraid of the big bad wolf?

Mihaela Miroiu inspiră Europa

Iulian Mîţa - „Maternitate“, 2009, 85x80 cm

Radio Whisper - Şoapta ta de muzică

Radio Whisper | RadioWhisper.com

Din colecţia mea de citate

JEROME K. JEROME

„Există doar o singură povestire (...). Stăm la mesele noastre de lucru şi scriem şi scriem, dar povestirea este întotdeauna aceeaşi. Oamenii au spus-o şi tot ei au ascultat-o cu mulţi ani în urmă; ne-o spunem unul altuia astăzi. Ne-o vom spune unul altuia şi peste o mie de ani de aici înainte, iar povestea este aceasta: Trăia odată un bărbat, iar o femeie îl iubea.“

„Este un basm pe care l-am citit cu mulţi, mulţi ani în urmă şi nu a încetat niciodată să mă urmărească. Spune cum un băieţel s-a urcat odată pe un curcubeu. Iar la capătul curcubeului, exact în spatele norilor, a găsit un oraş minunat. Casele sale erau din aur, străzile lui erau pavate cu argint, iar lumina care strălucea deasupra lui era asemeni luminii care cade asupra lumii adormite în zori. În acest oraş erau palate atât de frumoase încât îţi satisfăceau toate dorinţele, numai să le priveşti. Templele erau atât de perfecte, încât cei care îngenuncheau în ele erau curăţaţi de păcate. Şi toţi oamenii care locuiau în acest oraş minunat erau mari şi buni, iar femeile mai frumoase decât femeile din visul unui tânăr. Iar numele oraşului era Oraşul lucrurilor pe care oamenii au vrut să le facă.“

- din Arta de a nu scrie un roman, Ed. Junimea, 1987, în original Novel Notes

Cu Eddie: mica cititoare şi marele scriitor

Lăsaţi vocea asta să vă surprindă: Vitas Bumac

Train of Trainers

Din colecţia mea de citate: lecţia de seducţie

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

„- Cine eşti tu? zise micul prinţ. Eşti tare frumoasă ...
- Sunt o vulpe, zise vulpea.
- Vino să te joci cu mine, o pofti micul prinţ. Sunt atât de trist.
- Nu pot să mă joc cu tine, zise vulpea. Nu sunt îmblânzită.
- A! Iartă-mă, rosti micul prinţ.

Însă, după un răstimp de gândire, adăugă:
- Ce înseamnă „a îmblânzi“? (...) Ce trebuie să fac?
- Trebuie să ai foarte multă răbdare - răspunse vulpea. La început, te vei aşeza ceva mai departe de mine, uite-aşa, în iarbă. Eu te voi privi cu coada ochiului, iar tu nu vei rosti nici un cuvânt. Graiul e izvor de neînţelegeri. Însa vei putea, pe zi ce trece, să te aşezi din ce în ce mai aproape de mine...

Astfel, micul prinţ îmblânzi vulpea. Iar când ora despărţirii fu aproape (...), vulpea zise:
- Iată care-i taina mea, e foarte simplă: limpede nu vezi decât cu inima. Ochii nu pot să pătrundă-n miezul lucrurilor.

- Ochii nu pot să pătrundă-n miezul lucrurilor - spuse după dânsa micul prinţ, ca să ţină minte.“


Puteţi citi textul integral, ilustrat cu desenele autorului, la http://www.miculprint.go.ro/

THE REAL MEATRIX: Vitele distrug Terra - Fapte şi cifre

Din colecţia mea de citate

ANTHONY ROBBINS

„Laptele matern conţine 2,38% proteine la naştere şi se reduce la 1,2-1,6% în decurs de 6 luni. Asta-i tot. De unde atunci ideea că fiinţele umane au nevoie de cantităţi masive de proteine?
(...)
Care este cel mai măreţ plan de marketing din lume? Este acela prin care să-i faci pe oameni să creadă că vor muri dacă nu-ţi folosesc produsul. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu proteinele. (...) Ce foloseşte organismul vostru pentru a obţine energie? Mai întâi fructoză din fructe, legume şi muguri germinaţi. Apoi amidon. Apoi grăsimi. Ultimul lucru de care are nevoie pentru a produce energie este proteina. (...) Ce părere aveţi despre ideea că proteina ajută la creşterea rezistenţei? Greşit. Excesul de proteine provoacă în organism exces de azot, care provoacă oboseală. (...) Dar ce părere aveţi despre faptul că proteinele ajută la formarea oaselor puternice? Din nou greşit. Este tocmai opusul. Consumul exagerat de proteine este mereu legat de osteoporoză, înmuierea şi slăbirea oaselor. Oasele cele mai zdravene de pe planeta noastră le au vegetarienii.“

- din Putere nemărginită, Ed. Amaltea, Bucureşti, 2001

Aţi fi visat la un asemenea spectacol al perfecţiunii fizice?

Susţin BiOS!

BiOS - căştile care ţin cont de creier

Asta vreau sa fac la 80 de ani!

Răzvan Mitulescu - „Fabrica de fluturi“, cărbune pe carton, 70x70 cm, 2005, Bucureşti

Un loc în care oamenii îşi explorează limitele prin creaţie aici şi acum

Modelul meu feminin: Doris Day în Pillow Talk

Modelul meu masculin: Edward Norton in Iluzionistul

Hai s-o facem, România!© Bun venit și mulțumesc pentru interesul acordat blogului meu! Materialele publicate aici sunt originale și protejate de legea drepturilor de autor. Dacă doriţi să reproduceţi textele sau ilustraţiile de pe acest site în scopuri necomerciale, este suficient să citaţi sursa: http://www.luxinside.blogspot.com/. Pentru reproducerea textelor şi ilustraţiilor în scopuri comerciale (și/sau pentru imaginile hi rez) vă rog sa mă contactaţi la luciana@home.ro .