¡Feliz cumpleaños, El Rojo!
Era ziua lui Mihai, probabil cea mai frumoasă aniversare la care am fost până acum! Tango, şi veselie, şi înghesuială, cunoştinţe noi şi cunoştinţe vechi, lamulţeani pe cincizeci de voci (cel puţin), speech cu emoţii, poante, şampanie, ţigări aromate (până şi mie mi-au plăcut), torturi de toate felurile (vedeţi unde puneţi accentul), loc pe ring prin rotaţie, loc la Mihai în braţe prin rotaţie (doamne, ce de fete!) şi iar tango, tango, tango!...
O noapte specială din toate punctele de vedere, în care şi dansul „s-a întâmplat“ altfel.
Fără nici o intenţie de formalism, pornind probabil doar de la simpatia pentru Mihai care ne-a unit pe toţi, ocazia s-a dovedit foarte-foarte festivă şi toată lumea s-a comportat foarte-foarte festiv. Am simţit că respir maniere elegante prin toţi porii când m-am trezit luată de la locul meu şi adusă înapoi, în loc să fiu lăsată la final de tandă în mijlocul ringului. Şi aş fi zis că e doar aglomeraţia, care ne obligă să fim practici... dar sărutările de mâini care încheiau dansul? Domnilor, dacă o să mă acuzaţi de romantism, o să vă amintesc cine a început...
Am primit atâtea cadouri mici de-a lungul serii, că nu mai ştiam unde mi-e capul de încântare! Tangoul se dovedeşte inepuizabil la capitolul surprize plăcute, şi zău că bucuria mea, o fi ea legată de noutatea începutului, dar e nepreţuită! Am avut parte de melodii fredonate la ureche (cel mai frumos compliment pentru mine, ca dansatoare), două carisias (am scris bine, prieteni hispanofoni?), o privire luminoasă-luminoasă şi o îmbrăţişare de vis, un masaj într-un moment de respiro, câteva secvenţe de paşi trăite pentru prima oară (unul dintre autori: Lucia, of course!), o tandă de milonga fenomenală cu săritură în koadă (iuhuuu!), câteva respiraţii sincronizate... şi zâmbete deschise şi replici haioase şi multe-multe îmbrăţişări!
...De atâta fericire, am pupat motanul!
Parcă abia acum încep să dansez tango – şi încă nu e o săptămână de când am simţit pentru prima oară ce înseamnă conexiune în dansul ăsta minunat.
Dragilor... frumoşilor... vă ştiţi voi care sunteţi... vă mulţumesc că existaţi! Pentru Mihai a fost ziua lui, pentru mine un fel de Crăciun în avanpremieră...
O precizare foarte importantă, dedicată scepticilor amatori de explicaţii ştiinţifice: dacă în bidonul acela uriaş era apă plată, atunci am băut un singur pahar de vin toată noaptea.
Mare cât inima mea, mare cât inima mea...
Din colecţia mea de citate
ECKHART TOLLE
„Abandonarea înseamnă acceptarea interioară a stării de fapt, fără rezerve. (...) Abandonarea nu transformă ceea ce există deja, cel puţin nu în mod direct. Abandonarea vă transformă pe dumneavoastră. Când dumneavoastră v-aţi schimbat, se schimbă şi lumea dumneavoastră în întregime, pentru că lumea este o simplă reflectare. (...)
Dacă v-aţi uitat în oglindă şi nu v-a plăcut ce aţi văzut, ar trebui să fiţi nebun ca să atacaţi imaginea din oglindă. Este exact ceea ce faceţi când vă aflaţi într-o stare de neacceptare. Şi, desigur, dacă atacaţi imaginea, vă atacă şi ea la rândul ei. Dacă acceptaţi imaginea, indiferent care este aceasta, dacă aveţi o atitudine prietenoasă faţă de ea, nu poate să nu devină şi ea prietenoasă cu dumneavoastră. Iata cum schimbaţi lumea.“
- din Puterea prezentului: ghid de dezvoltare spirituală, Ed. Curtea Veche, Bucureşti, 2008
Din colecţia mea de citate
JEROME K. JEROME
„Există doar o singură povestire (...). Stăm la mesele noastre de lucru şi scriem şi scriem, dar povestirea este întotdeauna aceeaşi. Oamenii au spus-o şi tot ei au ascultat-o cu mulţi ani în urmă; ne-o spunem unul altuia astăzi. Ne-o vom spune unul altuia şi peste o mie de ani de aici înainte, iar povestea este aceasta: Trăia odată un bărbat, iar o femeie îl iubea.“
„Este un basm pe care l-am citit cu mulţi, mulţi ani în urmă şi nu a încetat niciodată să mă urmărească. Spune cum un băieţel s-a urcat odată pe un curcubeu. Iar la capătul curcubeului, exact în spatele norilor, a găsit un oraş minunat. Casele sale erau din aur, străzile lui erau pavate cu argint, iar lumina care strălucea deasupra lui era asemeni luminii care cade asupra lumii adormite în zori. În acest oraş erau palate atât de frumoase încât îţi satisfăceau toate dorinţele, numai să le priveşti. Templele erau atât de perfecte, încât cei care îngenuncheau în ele erau curăţaţi de păcate. Şi toţi oamenii care locuiau în acest oraş minunat erau mari şi buni, iar femeile mai frumoase decât femeile din visul unui tânăr. Iar numele oraşului era Oraşul lucrurilor pe care oamenii au vrut să le facă.“
- din Arta de a nu scrie un roman, Ed. Junimea, 1987, în original Novel Notes
Din colecţia mea de citate: lecţia de seducţie
ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY
„- Cine eşti tu? zise micul prinţ. Eşti tare frumoasă ...
- Sunt o vulpe, zise vulpea.
- Vino să te joci cu mine, o pofti micul prinţ. Sunt atât de trist.
- Nu pot să mă joc cu tine, zise vulpea. Nu sunt îmblânzită.
- A! Iartă-mă, rosti micul prinţ.
Însă, după un răstimp de gândire, adăugă:
- Ce înseamnă „a îmblânzi“? (...) Ce trebuie să fac?
- Trebuie să ai foarte multă răbdare - răspunse vulpea. La început, te vei aşeza ceva mai departe de mine, uite-aşa, în iarbă. Eu te voi privi cu coada ochiului, iar tu nu vei rosti nici un cuvânt. Graiul e izvor de neînţelegeri. Însa vei putea, pe zi ce trece, să te aşezi din ce în ce mai aproape de mine...
Astfel, micul prinţ îmblânzi vulpea. Iar când ora despărţirii fu aproape (...), vulpea zise:
- Iată care-i taina mea, e foarte simplă: limpede nu vezi decât cu inima. Ochii nu pot să pătrundă-n miezul lucrurilor.
- Ochii nu pot să pătrundă-n miezul lucrurilor - spuse după dânsa micul prinţ, ca să ţină minte.“
Puteţi citi textul integral, ilustrat cu desenele autorului, la
http://www.miculprint.go.ro/
Din colecţia mea de citate
ANTHONY ROBBINS
„Laptele matern conţine 2,38% proteine la naştere şi se reduce la 1,2-1,6% în decurs de 6 luni. Asta-i tot. De unde atunci ideea că fiinţele umane au nevoie de cantităţi masive de proteine?
(...)
Care este cel mai măreţ plan de marketing din lume? Este acela prin care să-i faci pe oameni să creadă că vor muri dacă nu-ţi folosesc produsul. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu proteinele. (...) Ce foloseşte organismul vostru pentru a obţine energie? Mai întâi fructoză din fructe, legume şi muguri germinaţi. Apoi amidon. Apoi grăsimi. Ultimul lucru de care are nevoie pentru a produce energie este proteina. (...) Ce părere aveţi despre ideea că proteina ajută la creşterea rezistenţei? Greşit. Excesul de proteine provoacă în organism exces de azot, care provoacă oboseală. (...) Dar ce părere aveţi despre faptul că proteinele ajută la formarea oaselor puternice? Din nou greşit. Este tocmai opusul. Consumul exagerat de proteine este mereu legat de osteoporoză, înmuierea şi slăbirea oaselor. Oasele cele mai zdravene de pe planeta noastră le au vegetarienii.“
- din Putere nemărginită, Ed. Amaltea, Bucureşti, 2001
© Bun venit și mulțumesc pentru interesul acordat blogului meu! Materialele publicate aici sunt originale și protejate de legea drepturilor de autor. Dacă doriţi să reproduceţi textele sau ilustraţiile de pe acest site în scopuri necomerciale, este suficient să citaţi sursa: http://www.luxinside.blogspot.com/.
Pentru reproducerea textelor şi ilustraţiilor în scopuri comerciale (și/sau pentru imaginile hi rez) vă rog sa mă contactaţi la luciana@home.ro .
4 comentarii:
Tango-ul e lume frumoasa si parca oamenii sunt mai frumosi odata cu el.
Multumesc, Mihai, ce ma bucur ca simti si tu la fel!
buna dimineata, soare!
Buna dimineaţa şi ţie! Chiar e una din cele mai bune dimineţi!
Frumos textul despre "divide et impera" contemporan!
Trimiteți un comentariu